Хранителна свобода

Ако четете тази статия, то вие сте тук с причина.

 • Спазвали сте хронична диета и сте преминали през гладните ЙО-ЙО ЕФЕКТИ.
 • Трудно ви е да получите добри резултати
 • Трудно ви е да запазите получените резултати
 • Постоянно сте погълнати от мисли за храна
 • Редувате периоди на здравословно хранене с периоди на преяждане
 • Объркани сте ор морето от информация във връзка с правилното хранене и не знаете какво да правите със тялото си
 • Просто ви омръзна старата диета

Преди шест години бях толкова объркан защо привидно правя ВСИЧКО правилно, но резултатите не идваха, колкото и да настоявах.Знаех точно какво искам…

Исках да изглеждам и да се чувствам невероятно. Исках тяло, с което се гордея!

Честно казано имах чувството, че правя всичко както трябва и бях опитал толкова много различни подходи, но нищо не работеше за мен..поне не и за дълго.Изсипах цялата информация, която успях да намеря в интернет за това коя е „най-добрата диета“.

Независимо от диетата, независимо от подхода, винаги се оказвах:

 • Лишен от любимите си храни
 • Наричах определени храни „добри“, а други „лоши“
 • Казвайки си „Не мога да ям това“ или „Не трябва да ям това“
 • Пропусках социални събития, защото не можех да контролирам храната
 • Мислейки за храна ПРЕЗ ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ДЕН
 • Имах чувството, че ако „изневерих“, трябваше да отида на тренировка,и да се „накажа“ за грешката си.
 • Буквално се бичувах се, ако се отклоних дори малко от диетата си

Тогава един ден казах КРАЙ ТОВА.

Щях да открия по-лесен, по-устойчив начин – дори и да ме убие.Не знам дали това сте вие, но предполагам, че ако сте тук на тази страница, копнеете за резултати.Храната е трудна и деликатна тема за вас. Увереността ви в това,което правите не е голяма. Чувствате се контролирани от храната, а не с контрол над нея. Знаете, че дълбоко в себе си заслужавате най-доброто тяло на мечтите си и че това не трябва да идва с цената на всеки друг аспект от живота ви.

Виждали сте жени или мъже с тези стегнати, красиви физики, така че знаете, че е възможно, но просто не е било възможно за ВАС.Дълбоко в себе си знаете, че заслужавате всичко, което желаете. Знаете, че целите ви МОГАТ да бъдат постижими, но просто не сте разбили кода.

 • И така, какво се промени за мен?
 • Какво ми позволи да ям всяка храна, която обичах, и да бъда по-слаб от всякога?
 • Какво ми даде увереност, която търсех?
 • Какво ми даде най-доброто тяло и контрол върху храната веднъж завинаги?

Често срещана грешка при хората, които се опитват да се хранят здравословно е поставянето на хранителните стойности на храната пред нейните вкусови.Да така ще получите някакви резултати. Но колко време ще успеете да ги задържите!?Месец, два, три?И накрая ще върнете предишните си килограми и ще обвините фитнеса, спорта, света за грешките си, но не и себе си. Но не се притеснявайте, няма грешни решения или неправилни избори. Има само уроци, които научаваме преди да дойде време да направим следващата стъпка. Миналото е ФАКТ, бъдещето – ИЗБОР.

Открих гъвкавата диета и нещо, което нарекох „Хранителна пирамида на резултатите“.

IIFYM (гъвкава диета) е съкращение на “If it fits your macronutrients”, което на български може да се преведе „Ако се вписва в макронутриентите ти“.

Единствения проблем на стандратната „Гъвкава диета“,е че ако се храним само с вредни храни „стига те да влизат в нашите макроси“ ,тази диета лишава тялото ни от важни за него хранителни елементи.

Оформеното тяло не означава добро здраве

Първото нещо, на което искам да обърна внимание е, че плочки и здраве не означават едно и също нещо!

Това, че някой има ясно изразени мускули, не го прави човек с добро здравословно състояние и обратното – само защото някой е с висок процент подкожни мазнини, не означава, че той е с ужасно здраве.Също така това, че някой спазва гъвкава диета и вкарва “junk food” не означава, че води нездравословен начин на живот и не е здрав.Според мен правилният начин за прилагане на IIFYM е да си позволяваме да вкараме “junk food” (в умерени количества) тук и там само когато имаме една здрава и стабилна основа, отговаряща на първо място на всички изисквания за здравословна и балансирана диета.

И тогава получих това „а-ха“, което напълно преобрази тялото, живота ми и начина, по който гледах на храната.

Взех това разкритие и го приложих към рецепти. Това направи резултатите ми ЛЕСНИ и вкусни.

 • Изведнъж нямах проблем с преяждането или преяждането с любимите ми закуски или лакомства.
 • Нямах никакви страхове да изляза да се насладя на вечеря и напитки с приятели.
 • Бих могъл да пътувам без никакви грижи или притеснение, че ще разваля целия си напредък.
 • Вече не харчех пари за безполезни добавки.
 • Не трябваше да се самоубивам във фитнеса.

Научих ролята на въглехидратите, мазнините и протеините в една балансирана диета и егоистично се заех да пресъздам ВСИЧКИ храни, за които жадувах и които преди биха ме извадили от релси.

Намерих начин да преоткрия всички най-добри храни: пица, палачинки, бургери, кексчета, бисквити – каквото и да е. Създадох начин да ги вместя ЛЕСНО във всяка диета.

Най-накрая разбрах защо всички онези диети там НЕ РАБОТИХА и за мен и моите клиенти.И защо толкова много хора не могат да се придържат към тях дългосточно.

Години наред си мислех, че за да постигна напредък, трябва да ям пиле и краставици,да съм на нисковъглехидратна диета и да ибягвам всякакъв вид мазнини.

Когато разбрах, че това не е вярно, най-накрая сложих край на „диетите“ и провала веднъж завинаги.

Истинският проблем беше мисленето за недостиг, идеята, че определени неща са забранени или че не носят ползи за тялото ми. Всички тези „не трябва“ и правила ме възпираха от това, което исках най-много.След като разбрах, че мога да правя вкусни, подходящи за макросите и нискокалорични версии на буквално всичко, тогава видях промените да се случват супер бързо!Но не бях само аз, започнах да споделям моите рецепти. Успях да видя какво правят тези неща за други хора!

Това, което не осъзнавах, когато започнах, беше, че ще мога да ям всичките си любими храни всеки ден И че свободата на избор ще направи постигането на целите ми лесно.

След моите резултати и резултатите, които видях да получават други хора, със знания и макросъобразени рецепти, знаех, че имам задължението да помогна на колкото се може повече хора, като споделям това.

Това е начин на хранене, който ни дава огромна свобода и изключителна гъвкавост в диетата.Подчертавам думата гъвкавост, защото ние не живеем в един оптимален свят, в който всичко се върти около нашата диета и това, че искаме да сваляме или качваме килограми.Имаме семейство, работа, университет, училище и други, които винаги ще присъстват в нашия живот, независимо дали се подлагаме на диета или не.Приятелите ви също не са длъжни да се съобразяват с това ваше желание и доста често ще хапват пред очите ви неща, които най-вероятно са отписани от хранителния ви режим и за по-лесно може да предпочетете въобще да не излизате с тях.Семейните ви ексурзии също заслужават да се насладите на храни,които може повече дори да не видите(когато бях на почивка в Египет,в Ultra-All inzlusive , за осем дни нито веднъж не опитах от техните деликатеси и сиропирани десерти,мислите ли,че съм излеждам като културист с състезателна форма въпреки това-не!)

В такава ситуация рискувате да изпуснете поредна вечер, изпълнена с положителни емоции, които биха ви заредили с енергия.Енергия,която ще увеличи нивата ви на допамин(хормон на щастието) и ще намали тези на кортизол(хормон на стреса),чиито високи нива пък от своя страна е отговорни за натрупването на подкожни мазнини.Вижте колко са прости нещата..

Ето защо нарекох този блог „Диета“, за да сложа край на всички диети.

Защото наистина, с тези принципи и вкусни рецепти, ще се окажете със стотици творения, които да правите ден след ден. Най-важното ЗАЩО и КАК да постигнем резултати.

Ако постигнете равновесие в храната, която консумирате, ще постигнете равновесие и в тялото, а това ще ви изстреля право към целта-оптимално здраве+тяло на което дори и боговете биха завидели.