Време е за вашата мечтана трансформация!

Нашето тяло-нашия център на нашата Вселена. Храмът на нашия ум и душа. И ако тялото ни не е наред, всеки друг аспект от живота ни рано или късно няма да е наред. Върнем ли си контрола върху тялото, автоматично си връщаме и контрола върху целия ни живот.

 

Замисляли ли сте се някога, коя е най-добрата инвестиция?

Работим усърдно, за да печелим пари, които натрупани във времето ,тези средства се превръщат в „капитал”,който да бъде използван за нещо. Или с други думи- бъда вложен някъде.. И тук възниква въпроса: „в какво да вложим парите си?”
Ако гледаме на парите като на възможност само да похарчим известна сума пари е лесно. Ако обаче гледаме на тях като възможност за известия-тоест нещо, което би ни донесло печалба, нещата не са съвсем същите.
Самият милиардер  Уорън Бъфет (втория най-богат човек на земята) твърди, че най-смислената инвестиция, която никаква инфлация и данъци не могат да ви отнемат ,е като инвестираме в себе си. Инвестицията в собственото си тяло ще ви направи по здрави, по-красиви, по-уверени, с повече тонус и енергия. По този начин развивайки потенциала си, ще имаме но-пълноценно ежедневие, ще изкарваме повече пари, а оттам ще направим целия си живот по-вълнуващ и интересен.
А промяната във вашето здраве и физическо състояние-буквално имат силата да променят живота ви.
Случвало се е при много хора, може да се случи и при вас.
Хора, които са се захванали сериозно и тренирането и здравословния начин на живот ,споделят че вследствие на това са станали по-уверени във себе си и изпитват много повече уважение към себе си. От там в положителна посока тръгват и взаимоотношенията им с близките и семейството, бракът и сексуалния им живот, професионалната им кариера, доходите и най-вече факта ,как околните хора гледат на тях с възхищение.

Но как да получим и ние всичко това?

Ами на първо място просто трябва да направите  „първата крачка”.- Крачката, която е толкова лесна и безобидна, а толкова много хора се боят от нея и отлагат целите си от страх да не се провалят.
Много хора знаят, че трябва да тренират и да се хранят здравословно, за да получат мечтаните резултати. Но не са сигурни как да използват правилно знанията, които имат, а без това умение, няма значение колко сте образовани на тази тема. Винаги ще стоите на ръба на скалата и никога няма да придобиете смелостта да скочите от другата страна..
Но как да се сдобиете със смелостта и да направите „решителния скок” ,с помощта на който ще се присъедините към хората от другата страна, които не просто изглеждат страхотно, а се наслаждават на живота си?

Предстои да научите тази „тайна” сега!

Но преди да го направя,трябва вие самите да ми помогнете и да отговорите честно и откровено  поне пред себе си на някои ключови въпроса. Всички невероятни трансформации не са започнали отвън,а отвътре.Дори да наемете най-скъпоплатения треньор,да се сдобиете с най-качествените хранителни добавки,фитнес зала ,най-здравословната и „БИО” храна,ако не пожелаете промяната истински,вътре в себе си,тя никога няма да дойде.

А ето и въпросите:

 • Колко силно го искате ?

За да отговорите по-лесно на този въпрос се запитайте: Защо искате да го направите? Какви са причините да искате да се промените? И запомнете-само достатъчно силните цели ще ви помогнат да стигнете до целта.

Ако целта ви е просто да свалите 5кг ,за да изглеждате добре на плажа по бански -то тя не е достатъчно силна и дългосрочно няма да има силата да промени живота ви.
Ако се водите от идеята за тотална трансформация за вашето щастие, за здравето ви, за гордостта и удовлетворението, че сте постигнали целите си, за увереността, с която ще се сдобиете, че всъщност може да превърнете всяка мечта в реалност и за самочувствието, че освен на себе си ,имате знанията да промените живота и на вашите близки..Това вече е силна причина да го направите.

 • Как ще го направите ?

Направите списък от малки стъпки,които ще ви бутат към постигането на вашите цели.

Този списък, може да включва:

 1. 20 минутен, лек джонинг в квартала 2-3 пъти седмично
 2. Купуването на фитнес карта
 3. Пазарувате на здравословни хранителни стоки
 4. Купуватето на спортно облекло за залата и т.н.
 • Кога възнамерявате да го направите?

Разликата между цел и мечта е крайния срок!

Кои са трите най-важни цели, които искате да постигнете в следващите 6 месеца в живота си?

Отделете време, за да помислите преди да отговорите. Запишете ги на лист. Подпишете се под тях и ги поглеждайте всяка сутрин щом се събудите. Създайте мотивираща и вълнуваща визия за бъдещето си.

А ето и стъпките, които ще ви помогнат да се справите:

 • Поставете си умни цели – Smart цели.
 • Не си мисли, а просто направи! – Превърнете тренировката и здравослявния начин на живот, във ваш приоритет. Спортуването не трябва да се превръща в нещо, което просто трябва да отбележите в списъка си със задачи, а в приятна част от ежедневната ви рутина. Навик, без който не се чувствате. Колкото по-успешни сте в придържането към редовни тренировки, толкова по-добре ще се чувствате и ще искате да надграждате.
 •  Планирайте – тренировката трябва да стане част от ежедневието ви. Затова винаги трябва да планирате кога имате възможност да спортувате, за да не остане поредният неизпълнен ангажимент.
 •  Изградете стратегия – Подходете стратегически. Създайте си тренировъчна стратегия и здравословна рутина,която ще ви е лесно и вълнуващо да следвате.
 • Разчистете хладилника си – Проучвания показват,че човек е склонен да наруши диетата си,когато има наличине на изобилие от вредна храна ,около себе си.Замислите се,как щяхте да нарушите режима си във вторник ,когато в 2:00 през нощта ядохте торта,ако вкъщи просто нямахте торта?
 • Напазарувайте здравословни храни. – Аз лично съветвам да го правите със списък.Риска да не пропуснете нещо,както и този,да не вземете нещо вредно защото е „в промоция” ,значително ще намалее.
 • Потърсете помощ от треньор.

Ако все пак искате да си спестите време, пари и усилия е добре да се обърнете към специалист. Съветвам ви внимателно да  проучите треньора си,преди да се спрете на него.В интернет и по залата е пълно с мускулести фитнес момчета,облечени във фланелка на „personal trainer”,но това не значи,че са компетентни и достатъчно образовани,за да им се доверите.А дори да е квалифициран,ви съветвам да проверите още няколко неща:

 • Вижте от колко време се занимава с тази дейност.
 • Проучете подхода му и вижте дали ви допада.
 • Проследете работата му с други клиенти.

А какви са ползите, които ще получите веднага щом си наемете такъв:

 • На първо място правилно структурирана, работеща тренировъчна стратегия.
 • Нисък процент риск от контузии, поради неправилна техника.
 • Хранителен план и знания как да се храните правилно според вашите цели.
 • Висока доза мотивация.
 • Приятел за цял живот.

Със сигурност има и още неща, които ще подпомогнат вашата транформация, но това са най-основните.

Ако сте останали до края, ви благодаря за вниманието и четенето!

И запомнете:
Успехът се състои от малките стъпки, които правим всеки ден. Ние сме това, което правим всеки ден! И ако имаме достатъчно силна воля, дисциплина и постоянство-можем да постигнем всичко!